Twee jaar geleden mocht ik van de uiterst bescheiden en getalenteerde Elje foto’s maken voor haar eerste boek. Inmiddels is haar derde boek in aantocht en schreef ze dit op social media:”

……..Ans, @fotoduca, de fotograaf die de fotoserie heeft geschoten voor de auteursfoto’s, heeft dit wat mij betreft briljant vastgelegd in een simpel beeld. Het licht van de camera, naar het juiste punt weerkaatst door onzichtbare grote witte schermen, richt de aandacht op een klein deel dat aan het licht komt. Een groot deel blijft onbekend, uit het zicht en neemt nog niet zoveel ruimte in. De metafoor — die in de kunstwereld met clair-obscur wordt aangeduid — van licht en donker, van bekend en onbekend, van dat wat ik al wel vertel en dat wat nog even op zich laat wachten, dat is denk ik wat in mijn schrijfstijl continue gebeurt….”

Na het lezen van haar ontroerende boeken ‘Lichter’ en ‘Uitzicht’ wacht ik met spanning op het derde deel ‘Ruimte’…

«Vorige Volgende »